Rreziqet nga dielli

Hyrje

Dielli është jetik dhe ne duam të gjithë të përfitojmë prej tij, sepse ai luan një rol të konsiderueshëm mbi humorin. Për më tepër, rrezatimet e tij marrin pjesë në sintezën e vitaminës D, e domosdoshme për shëndetin tonë. Por s’është nevoja të abuzojmë me të -disa minuta në ditë mjaftojnë për të përfituar nga të mirat e tij. Në rast ekspozimi të tepruar, rrezatimet ultravjollcë mund të kenë shumë shpejt pasoja të dëmshme me afat pak a shumë të gjatë: goditje dielli, rritje të numrit të nishaneve, plakje të lëkurës, kancere të lëkurës… Dhe ndaj rreziqeve të rrezeve ultravjollcë, fëmijët janë veçanërisht të ndjeshëm për shkak të papjekurisë së lëkurës së tyre. Mësoni t’i njihni më mirë rreziqet e diellit për ta mbrojtur shëndetshëm beben tuaj!

> Rrezet UV
> Lëkura e bebeve përballë diellit
> Pasojat e dëmshme të diellit


 

Reagoni ndaj këtij artikulli

Dërgo