Dielli dhe lëkura e fëmijës – Këshillat e ekspertit

Hyrje

Dielli lëshon rrezatime që depërtojnë në lëkurë. Të domosdoshme për një shëndet të mirë, këto rrezatime mund të kenë pasoja të dëmshme për organizmin. Përballë rrezeve UV, lëkura e fëmijës është më e brishtë se ajo e të rriturit: ajo mbrohet më pak ndaj agresioneve të diellit dhe e ruan për shumë vite «kujtesën» e djegieve të diellit. Fëmijëria është, pra, një periudhë kyçe për sa i përket diellit dhe prindërit kanë një rol të madh në ruajtjen e lëkurës së fëmijës së tyre. Mësoni me ne t’i njihni më mirë rreziqet dhe mjetet për mbrojtjen me efikasitet të bebes suaj!

> Rrezatimi diellor
Pasojat e diellit mbi lëkurë
Lloje lëkurash të pabarabarta ndaj diellit
Veçoritë e lëkurës së fëmijës në diell
Filtra dhe ekrane
Treguesit e mbrojtjes

 

 

Reagoni ndaj këtij artikulli

Dërgo