Zonat e irrituara

Hyrje

Lëkura e bebes suaj është e pasur me një pasuri qelizore unike, por ajo është gjithashtu e brishtë dhe e pamaturuar: ajo nuk e përmbush ende tërësisht rolin e saj si shtresë mbrojtëse dhe mund të acarohet lehtë. Mund të shfaqen zona të kuqe, të thata dhe/ose të plasaritura në konturet e gojës (sidomos nëse fëmija përdor biberon), në pala (qafë, sqetulla, ijë etj.), në gisht nëse e thith atë, pas veshëve ose edhe mbi duar, veçanërisht kur bën ftohtë. Nëse bebja juaj paraqet këto simptoma, është e rëndësishme të trajtohet për të ruajtur pasurinë e tij qelizore, të lehtësohet nga kjo bezdi dhe të shmanget çdo rrezik infeksioni.

> Si të parandaloni acarimet
>  Si të trajtoni acarimet e shfaqura 

 

 

Reagoni ndaj këtij artikulli

Dërgo