Përkujdesjet për beben tuaj

Lëkura e bebeve ka një pasuri të madhe qelizash bazale që janë në sasi maksimale në momentin e lindjes. Unike dhe e çmuar, kjo pasuri jetësore është gjithashtu shumë e ndjeshme.

0

Që në javët e para të jetës, bebet mund të shfaqin në lëkurën e kokës apo pjesën e sipërme të fytyrës krusta të vogla të verdha, të yndyrshme në prekje. Është fjala për «krustat e qumështit».

5

Mjaft delikate, lëkura e të ndenjurave të bebes suaj mund të irritohet lehtësisht, sidomos gjatë vitit të saj të parë: deri në 60% e bebeve preken nga kjo gjë gjatë 12 muajve të parë.

3

Lëkura e bebes suaj është e pasur me një pasuri qelizore unike, por ajo është gjithashtu e brishtë dhe e pamaturuar: ajo nuk e përmbush ende tërësisht rolin e saj si shtresë mbrojtëse.

4

Ekzema atopike është një çrregullim i lëkurës gjithnjë e më i shpeshtë, që shfaqet me një tharje ekstreme, kruarje dhe një  mungesë komforti  të lëkurës ndonjëherë shumë të lartë.

3.5