Përkujdesjet për beben tuaj

Dielli lëshon rrezatime që depërtojnë në lëkurë. Të domosdoshme për shëndetin tonë të mirë, këto rrezatime mund të kenë edhe pasoja të dëmshme për organizmin.

0

Dielli është jetik dhe ne duam të gjithë të përfitojmë nga ai, sepse ai luan një rol të konsiderueshëm mbi humorin. Për më tepër, rrezatimet e tij marrin pjesë në sintezën e vitaminës D, e domosdoshme për shëndetin tonë.

0

Lëkura e bebeve ka një pasuri të madhe qelizash bazale që janë në sasi maksimale në momentin e lindjes. Unike dhe e çmuar, kjo pasuri jetësore është gjithashtu shumë e ndjeshme.

0

Që në javët e para të jetës, bebet mund të shfaqin në lëkurën e kokës apo pjesën e sipërme të fytyrës krusta të vogla të verdha, të yndyrshme në prekje. Është fjala për «krustat e qumështit».

5

Mjaft delikate, lëkura e të ndenjurave të bebes suaj mund të irritohet lehtësisht, sidomos gjatë vitit të saj të parë: deri në 60% e bebeve preken nga kjo gjë gjatë 12 muajve të parë.

3

Lëkura e bebes suaj është e pasur me një pasuri qelizore unike, por ajo është gjithashtu e brishtë dhe e pamaturuar: ajo nuk e përmbush ende tërësisht rolin e saj si shtresë mbrojtëse.

4

Ekzema atopike është një çrregullim i lëkurës gjithnjë e më i shpeshtë, që shfaqet me një tharje ekstreme, kruarje dhe një  mungesë komforti  të lëkurës ndonjëherë shumë të lartë.

3.5

Deri në 3 vjeç, lëkura e fëmijës suaj është e brishtë dhe e pamaturuar: ajo e ka të vështirë të mbrohet ndaj agresioneve (të ftohtit, era, dielli, ajri i thatë...).

0

Bebja juaj ka nevojë të ndërrohet  7 deri në 8 herë në ditë. Shumë delikate, të ndenjurat e tij të vogla mund të irritohen lehtësisht për shkak të lagështisë, kontaktit me urinën dhe jashtëqitjet.

0

Banja është shumë e rëndësishme për beben tuaj: ajo kontribuon në higjienën e tij trupore të përditshme, por gjithashtu në zhvillimin e shqisave të tij. Ajo është gjithashtu një çast unik shkëmbimesh dhe bashkëpunimi.

0

Shumë herë në ditë, bebja juaj ka nevojë për një pastrim të vogël në plotësim të banjës së tij të përditshme: në mëngjes pasi zgjohet, në mbrëmje për t’u përgatitur për të fjetur, pas vakteve…

3

Në lindje, lëkura e bebes suaj përballet befasisht me një mjedis të ri.

4