Këmbë të lodhura ose të rënda – Këshillat e ekspertit

Hyrje

Dukuria e këmbëve të lodhura ose të rënda karakterizohet nga një ndjesi rëndese dhe lodhjeje në këmbë, sidomos në fund të ditës dhe në periudhën e verës. Gjatë shtatzanisë, këto çrregullime të qarkullimit të gjakut janë veçanërisht të shpeshta, për shkak të rritjes së peshës dhe të modifikimeve hormonale.
Megjithëse këto ndjesi të pakëndshme ndërpriten më së shpeshti në mënyrë spontane pas lindjes, ato nuk duhet të merren lehtë: këmbët e rënda mund të shkojnë drejt patologjive të vërteta të venave që ndonjëherë shkaktojnë paaftësi. Ato kanë nevojë, pra, për një mbikëqyrje të vëmendshme dhe një ndjekje të përshtatshme që në shenjat e para për të kufizuar rreziqet e shfaqjes së komplikimeve.

> Qarkullimi normal i gjakut në këmbë
> Shenjat e këmbëve të lodhura ose të rënda
> Shkaqet e këmbëve të lodhura ose të rënda
> Këmbët e rënda gjatë shtatzanisë
> Faktorët favorizues
> Zakonet e duhura që duhen ndjekur
> Ndjekja mjekësore

Dosje e përgatitur në bashkëpunim me doktorin Philippe Blanchemaison, flebolog.


 

Reagoni ndaj këtij artikulli

Dërgo